Wednesday, December 26, 2007

Puding Jagung

Bahan-bahan ( 20 cm )

* 2 cawan tepung kastad
* 1 cawan gula
* 1 cawan jagung dalam tin
* 5 cawan santan
* sedikit garam

Cara-cara

1. Blend sikit je jagung. Kemudian masukkan semua bahan-bahan di atas. Kacau sampai sebati
2. Masak di atas api yang sederhana. Sambil dikacau sehingga berkilat
3. Masukkan ke dalam loyang
4. Bolehlah dipotong apabila puding telah sejuk

2 comments:

Anonymous said...

masak & kacau sampai jadi dodol....make sure kacau laju2, takut nanti bawah dia hangus. Lepas masuk dalam acuan, bile potong, terbalikkan. baru cantik

Anonymous said...

tukar sikit bahan tu

100 gram custard
3/4 cawan gula(xleh manis sgt...jagung tu dah manis)
1 cawan jagung dlm tin + masukkan skali air2 dia
4 cawan susu/santan
garam