Bahan-bahan ( 20 cm )
* 2 cawan tepung kastad
* 1 cawan gula
* 1 cawan jagung dalam tin
* 5 cawan santan
* sedikit garam
Cara-cara
1. Blend sikit je jagung. Kemudian masukkan semua bahan-bahan di atas. Kacau sampai sebati
2. Masak di atas api yang sederhana. Sambil dikacau sehingga berkilat
3. Masukkan ke dalam loyang
4. Bolehlah dipotong apabila puding telah sejuk
Wednesday, December 26, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
masak & kacau sampai jadi dodol....make sure kacau laju2, takut nanti bawah dia hangus. Lepas masuk dalam acuan, bile potong, terbalikkan. baru cantik
tukar sikit bahan tu
100 gram custard
3/4 cawan gula(xleh manis sgt...jagung tu dah manis)
1 cawan jagung dlm tin + masukkan skali air2 dia
4 cawan susu/santan
garam
Post a Comment